Történetünk

A vendégházaink története

Kik vagyunk mi?

A „Kik vagyunk mi?” kérdésre felelve azt mondhatjuk: testvérek. A két vendégház mögött (az építkezéstől a kivitelezésen át a vendégfogadásig) mi magunk állunk, Máté és Levi. Valójában egyikünknek sem volt tapasztalata a vendéglátással kapcsolatban, mivel mind a kettőnk teljesen más területen helyezkedett el: Máté karosszéria lakatos és terepjárókat épít, míg Levi fordító és tolmács. Azonban ez egyikünket sem tartotta vissza abban, hogy valami újba vágjuk fejszénket, és ahogy a mondás is tartja: merj nagyot álmodni! Mi ezt megfogadtuk, és a lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk annak érdekében, hogy olyan szolgáltatást hozzunk létre, amely mindenkinek kedvére való.

 

Igyekszünk mindenben segíteni, és minden problémát megoldani. Megtanultuk az elmúlt 2 év alatt, hogy minden vendég más és már, így mindenki másra vágyik, máshogy szeret kikapcsolódni. Valaki inkább kirándulna, míg mások inkább pihennének. Bármelyikről is legyen szó, mindenben számíthatnak ránk.

Várunk Mindenkit sok szeretettel vendégházaink egyikében!

Felújítás előtt

Aranyos Vendégház

2018 nyarán egy idős úr, akit már régebb óta ismertem – mivel az utcában nőttem fel – megkeresett azzal, hogy nem szeretném-e esetleg megvásárolni az ingatlanját, mivel a feleségével már nem tudják gondját viselni. Nagyon felcsillant a szemem, hiszen már régóta álmodoztam egy vendégház létrehozásán, így az első adandó alkalommal megtekintettem az ingatlant. Első látásra beleszerettem a telekbe és a faházba, amely a telek közepén helyezkedett el, annak ellenére, hogy nagyon gazos és elhanyagolt volt a terület. Na és persze nem szabad elfelejteni a gyönyörű kilátást sem. Eltelt néhány hónap mire sikerült minden papírt elintézni, de 2018 szeptemberében sikerült végre a kulcsot a kezeim között tudni.

Rögtön neki is láttunk a terület rendezésébe és a faház kipakolásába, elbontásába. A családdal és a barátokkal összefogva pár héten belül már egy teljesen tiszta, kigazolt, majdhogynem csupasz telekkel találtam szembe magamat. Innentől kezdve már csak a tervezgetésen járt az eszem. Az őszi hónapokban igyekeztünk elvégezni minden olyan feladatot, amely a kerttel és a ház külsejével kapcsolatos, mivel a hidegebb idő beálltával már csak a belső felújítással szerettünk volna foglalkozni.

2019 januárjában már szinte teljesen elkészült a vendégház alakja, álltak a falak, illetve a terasz alapja is már megvolt. Az építkezés során az egyik legnagyobb kihívást a szintkülönbség jelentette, mivel járművel egyáltalán nem lehetett megközelíteni a házat, így minden kézzel kellett felhordani. Természetesen még a betont is vödörrel vittük fel. Nem is tudom, hogy hányszor kellett fordulni, de persze minden szenvedést megért.

A télen már tudtam, hogy tavasszal (2019 májusában) szeretném fogadni az első vendégeket így, össze kellett kapnunk magunkat. Márciusra már csak az apróbb simítások maradtak hátra, mint a kert, terasz, parkoló, berendezés stb. Áprilisban megkaptuk a működési engedélyt, májusban pedig már a különböző szálláskereső rendszerekben is viszont láthatták a vendégházat.

Rögtön neki is láttunk a terület rendezésébe és a faház kipakolásába, elbontásába. A családdal és a barátokkal összefogva pár héten belül már egy teljesen tiszta, kigazolt, majdhogynem csupasz telekkel találtam szembe magamat. Innentől kezdve már csak a tervezgetésen járt az eszem. Az őszi hónapokban igyekeztünk elvégezni minden olyan feladatot, amely a kerttel és a ház külsejével kapcsolatos, mivel a hidegebb idő beálltával már csak a belső felújítással szerettünk volna foglalkozni.

Majd 2019. május 21.-én elérkezett az a pillanat, amikor is megérkezett az első vendégünk Szlovákiából. Azóta már természetesen néhány dolog változott, de a cél mindvégig ugyan az maradt: olyan szolgáltatás nyújtása, amelyet mi is szívesen fogadnánk.

Aranyos Hill

Az Aranyos Hill Vendégházunk története 2020 szeptemberére nyúlik vissza. Ekkoriban már az Aranyos Vendégházunk teljes mértékig elkészült, és már több mint egy éve fogadtunk vendégeket. Teljes mértékig beletanultunk a vendégfogadásba, minden percét imádtuk a kihívásokkal és nehézségekkel együtt.

Több mint egy év elteltével már annyira megszerettük ezt az egészet, hogy arra jutottunk, hogy szeretnénk még egy vendégházat, hogy fejlődni tudjunk, és amit kihagytunk az előző vendégháznál, azt is megvalósíthassuk. Mintha a sors is ezt szerette volna…. Úgy adódott, hogy az Aranyos Vendégház szomszédságában eladóvá vált egy ingatlan, mi erre természetesen le is csaptunk.

2020 szeptemberében kezdetét vette az építkezés. Már az előző vendégházunk építésénél tudtuk, hogy nem lesz könnyű menet, mivel a terepviszonyok nem túl ideálisak, de azt is tudtuk, hogy az a csodás kilátás, amely fentről elénk tárul, mindent megér. Úgy mint korábban, itt is minden egyes téglát, csempét, deszkát, cserepet és vödör betont kézzel kellett felvinni. Nem volt mese, meg kellett csinálni.

A vendégeinktől érkezett visszajelzések alapján próbáltunk megépíteni második vendégházunkat, így ebben a házban kialakításra került egy szauna, és egy jacuzzi is helyet kapott a teraszon. A kertben is több sík rész lett kialakítva, hogy a gyerekek is minél több időt tudjanak kint tölteni a szabadban.

Rohamtempóban haladt az építkezés (az egész család összefogásával), így 2021 áprilisára már majdnem készen volt a legújabb vendégházunk. Egy-két apróbb simítást hajtottunk még végre május elején, de a hónap végén – a korlátozások feloldása után – meg tudtuk nyitni az Aranyos Hill Vendégházunkat is.

Scroll to Top